HattiWatt kuulumisia

Suomalaiset ovat saaneet nauttia poikkeuksellisen lauhasta alku vuodesta, ja halvemmista sähkön hinnoista. Energiasää on ollut hyvää. Talvea on kuitenkin vielä muutamia viikkoja jäljellä, ja helmikuun sää voi minä hetkenä hyvänsä muuttua kylmemmäksi, mikä nostaa sähkön hintaa. Tulevaisuudessa sähkön hintaan ja riittävyyteen vaikuttavaa talven pitkät ja tuulettomat pakkasjaksot, pohjoismaisen vesivoimalla tuotetun sähkön tarjota, sähkön siirtoyhteyksien kapasiteetti, sähkön tuotantolaitosten huolto- tai käyttökatkokset sekä Keski-Euroopan sähkön kysyntä.

HattiWatt pörssisähkön hintavahti sovelluksella pystyy helposti seuraamaan sähkön hinnan vaihteluita. Joko sinä olet ladannut sovelluksen omasta sovelluskaupastasi? HattiWatt mobiilisovelluksella on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä niin iPhone, kuin Android käyttöliittymillä. Sovellus onkin ladattu jo noin 10 000 kertaa.

Viime vuoden lopulla HattiWatt pääsi mukaan MikroBitti lehden tuotearvosteluun. Lehti oli ottanut sovelluksemme mukaan kolmen muun pörssisähkön hintaa vahtivan sovelluksen kanssa yhteiseen tuotearvosteluun ja -vertailuun. Saimme arvostelussa kolme ja puoli tähteä viidestä, ja raadissa toisen sijan. Suuret kiitokset tästä kunniasta MikroBitti lehdelle. 

Hauskat widgetit saivat erityismaininnan lehden arvostelussa. Liikennevalo widgetit toimivat hyvin sekä iPhonen, että Android käyttöliittymillä. Erityismaininnan sai iPhonen käyttöliittymän lukitun näytön widgetit, jotka ovat aivan omaa huippuluokkaansa. Olemme onnistuneet widgettien kehitystyössä. Arvostelussa toivottiin sovellukseen hieman enemmän toimintoja. Tuotekehitys tältä osin jatkuu, koska HattiWatt sovelluksen ensimmäinen versio haluttiin pitää mahdollisimman simppelinä käyttää. 

Olemme saaneet myös jonkin verran kehitysideoita käyttäjäpalautteiden kautta, kiitos kaikille palautetta antaneille. Käyttäjäpalautetta voi antaa esimerkiksi sähköpostilla ja/tai sosiaalisen median kautta. HattiWatt.com nettisivuilta pääsee näppärästi antamaan palautetta sovelluksesta. Toivomme käyttäjiä myös antamaan arvioita ja arvosteluja sovelluskaupan palauteosioon. 

Käyttäjäpalautteissa on toivottu muun muassa enemmän tietoja tunneittain vaihtuvista sähköntuotantomuodoista sekä mahdollisuutta lisätä sähkön hintaan myös siirtomaksu ja verot. Jonkin verran on tullut palautetta historiatietojen keräämisestä. Yhtä kaikki, olemme todella iloisia kaikista palautteista. Olemmekin keränneet nämä hyvät ideat tulevaisuuden tuotekehityslistalle. 

HattiWatt sovelluksen käyttäjiltä palaute on ollut pääsääntöisesti positiivista. Erityisesti widgettien toimivuus on ollut käyttäjien mieleen, kuin myös sovelluksen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Runsaan positiivisen palautevyöryn vuoksi sovelluksen kehitystyö jatkuu, ja aivan lähiaikoina on tulossa sovelluksesta uusi versiopäivitys. Sovellukseen on tulossa lisää toiminnallisuutta, luopumatta kuitenkaan selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä. Juuri helppokäyttöisyys on ollut HattiWatt sovelluksen vahvuus sähkön hintaseuranta sovellusten vertailussa. Sovellus on niin helppo käyttää, että eräässä perheessä jokaisella lapsella oli puhelimessaan HattiWatt asennettuna. Niin hyödyllinen on HattiWatt.

On mukavaa kuulla aitoa kokemukseen perustuvaa palautetta HattiWatt sovelluksen käyttäjiltä.  Eräässä 4 henkilön perheessä, jonka 240 asuinneliön kodissa joulukuun pörssisähkölasku oli ollut vain 360 euroa. Perhe oli varautunut 1500 – 2000 euron laskuihin. He olivat todella onnellisia, koska juuri HattiWatt sovelluksen avulla perhe oli pystynyt säästämään reilusti yli 1000 euroa riihikuivaa rahaa. Näihin iloisiin tarinoihin on hieno yhtyä. HattiWatt on kehitetty juuri sitä varten, että sen avulla voi rajoittaa omaa sähkön kulutustaan ja/tai ajoittaa kulutuksen ajankohtaan, jolloin sähkö on halvempaa.

HattiWatt sovelluksella on profiileita usealla eri somekanavilla. Löydät HattWattin LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram ja TikTok sovelluksista. Otathan, nämä sometilit seurantaan, sillä ilmoitamme niissä seuraavan versiopäivityksen julkaisupäivän. Näin pääset heti ensimmäisten joukossa testaamaan uutta versiota.

 Aurinkoista helmikuuta toivottaa Maria ja @hattiwattapp