Miten HattiWatt toimii

HattiWatt on mobiilisovellus, joka seuraa Nord Pool sähköpörssin tuntihinnan kurssiliikkeitä. Meneillään oleva energiakriisi on aiheuttanut valtavia muutoksia sähkön hintaan ja saatavuuteen. Sähkön kWh-hinta voi saman päivän aikana heitellä lähes euron. Sähköä voidaan tulevan talven aikana alkaa säännöstelemään, jolloin on erittäin tärkeää seurata oman kodin sähkönkulutusta. 

HattiWatt mobiilisovellus on saatavilla iOS:lle App Storesta ja Android käyttöliittymiin Google Play sovelluskaupasta. iOS sovellus toimii myös iPadissa. Sovelluksen käyttömaa on tällä hetkellä Suomi.  Tekstityksen saa suomeksi tai englanniksi riippuen siitä kummalla kielellä puhelimen asetukset ovat. Sovelluksen käyttö ei vaadi tilin luomista eikä rekisteröitymistä. Käyttö on opastavaa ja yksinkertaista. 

Sovelluksen avulla sähkön säästäminen on mukavaa, ja koko perhe voi olla siinä mukana. HattiWatissa on kivoja liikennevalo widgettejä. iOS sovellukseen hienoin ominaisuus on iPhone iOS 16 versiopäivityksen mukana tullut lukitun näytön widget. Puhelimen näyttöä ei tarvitse edes avata, kun sähkön tuntihinta on kätevästi luettavissa näytöllä näkyvästä widgetistä. Lukitun näytön widgettejä on 3 erilaista.

HattiWatin pääsivulla on sähkön tuntihinta kaavio, josta on nähtävillä sähkön hinta jopa seuraavat 24 tuntia. Hinnat päivittyvät kerran vuorokaudessa. Kaaviosta on helposti nähtävillä, miten voit järjestellä oman sähköisen päiväsi. HattiWattiin on mahdollista luoda hintahälytyksiä. Hälytysarvot voi myös määrittää itselle sopiviksi. Hälytyksen asetuksista ei välttämättä tarvitse murehtia, koska oletusarvoilla tulet toimeen mainiosti. HattiWatt lähettää ilmoituksen, kun sähkön hinta muuttuu yli tai ali raja-arvon. Ilmoitus on nähtävillä puhelimen näytöllä siihen asti, kunnes se poistetaan. Ilmoitukset saa myös näkymään Apple Watchissa. 

HattiWatin liikennevalot tekevät sovelluksesta ainutlaatuisen ja houkuttelevan käyttää. Lataathan sinäkin puhelimeesi oman sähkön hintavahdin.

Energiaterveisin Maria, @hattiwattapp