Suunnittele sähköinen päiväsi

HattiWatt-sovellus syntyi ajatuksesta auttaa ihmisiä selviytymään meneillään olevasta energiakriisistä, ja sen luomasta epävakaisesta sähkömarkkinatilanteesta. HattiWatin tärkein tehtävä on kannustaa ihmisiä järjestämään päivittäisen sähkönkulutuksen hetkiin, jolloin sähköstä ei ole pulaa, ja hinta on kohtuullista. Sovelluksen avulla pystyy myös säännöstelemään sähkön käyttöä. Erityisesti pesukoneiden käyttö, akkujen lataus, käyttöveden sekä sähkösaunan lämmitys kannattaa siirtää vuorokauden ajankohtaan, jolloin sähkö on edullisempaa.

Suomen huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, että kaikki osallistuisivat sähkön säästämiseen hetkellä, jolloin kulutus uhkaa ylittää sähkön saatavuuden. Näin vähennämme kantaverkkoyhtiö Fingridin painetta aloittaa sähkön säännöstely. Vaikka sinulla ei olisikaan pörssisähköön perustuvaa sähkösopimusta, on tärkeää olla mukana sähkön säästämistalkoissa. Ylikuumentuneista sähkömarkkinoista aiheutunut sähkön korkea hinta vaikuttaa myöhemmässä vaiheessa lähestulkoon kaikkiin kuluttajahintoihin. Tämä on jo pidemmän aikaa ollut nähtävillä ruoan hintojen nousulla, valitettavasti.

HattiWatt-sovelllus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta energiankulutuksesta. Kun vältät käyttämästä sähköä kulutuspiikkien aikana ja ajoitat sähkön käytön halvempaan ajankohtaan, säästät myös selvää rahaa. Mikä sen mukavampaa, kuin pienemmät sähkölaskut. 

HattiWatt helpottaa arkeasi, sillä se seuraa sähkön hinnan muutoksia ja kulutushuippuja puolestasi. Hinnan muutoksesta tulee ilmoitus, jolloin voit joko vähentää tai lisätä sähkönkulutustasi riippuen siitä, onko hinta nousussa vai laskussa. Sovelluksen avulla pystyt paremmin osallistumaan sähkön säästämiseen. Sovelluksen avulla perheen pienimmätkin onnistuvat sähkönsäästämisessä.

Energiaterveisin Maria, @hattiwattapp